L’hort i el jardí

IMG_3205

Cuidant l’hort

Ha esclatat la primavera! I gràcies a totes vosaltres, les famílies, els jardiners i jardiners de P3 estan enfeinats i les aules són plenes d’olors i colors: gessamíns, geranis, margarides, menta, lliris i clavellines. Vam observar-les, comparar-les i trobar semblances i diferències, vam descobrir les tijes llargues i les curtes, els pètals diferents i de colors variats, les flors obertes i les tancades,… I perquè no aprofitar per fer un dibuix al natural?

Però, tenir plantes implica haver de cuidar-les, regar-les i ruixar les fulles perquè estiguin humides. Ara la calor apreta. I d’això, els nostres jardiners i jardineres en saben un munt. Fa temps ens en cuidem de les plantes del pati  i per grups omplim les nostres regadores i mirem de regar-les.

IMG_5230

Fulles noves a la figuera

Cada cop que sortim a regar, també ho fem a la figuera. Havia perdut les fulles des que la vam plantar entre tots i totes i ara, amb el bon temps,  ja han començat a brollar les primeres noves fulles!

I també ha estat ara, a la Primavera, quan el nostre hort ha començat a esclatar. Les bledes s’han fet grans i hem vist aparèixer les tavelles a les nostres pesoleres. Tavelles que van començar sent una petita planta i que, poc a poc, s’ha enfilat cap al cel, va treure les seves flors i aquestes es van convertir en capsetes plenes de petits tresors verds: els pèsols!! Els hem observat, tocat, olorat i també tastat. N’hi ha que ha repetit, d’altres han arrufat el nas, però tots s’han meravellat dels misteris i meravelles de la natura del nostre voltant.

Aquesta entrada ha esta publicada en 2014-15, Experimentació, P3, Pati, Primavera. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a L’hort i el jardí

  1. Sonia ( Adrián) ha dit:

    Quin hort mes xulo i productiu que heu a conseguit! Ara entenc la deria per regar-ho Tot jeje!

Deixa un comentari